Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

DET SNÄLLASTE JAG GETT MIG MIG SJÄLV

Igår tänkte jag att den här dagen skulle vigas till några timmars arbete vid datorn, en promenad och ett lättare träningspass. Det blev typ raka motsatsen. Klev upp, gjorde frukost och började läsa.

Sedan har jag läst i över sex timmar – utan överdrift. Det är helt sjukt. Jag gav mig själv en ledig dag där jag gjort det jag älskar allra mest, att sträckläsa en bok och unna sig att uppfyllas av den.

Jag har struntat i att jobba, slösurfa, träna, svara på sms och inte ens försök att göra något vettigt. Jag har helt enkelt bara läst. Tog en paus för en promenad och en snabb vända till affären men annars har jag suttit med näsan i boken, precis som jag jämt gjorde som barn.

Det känns så lyxigt och snällt att få ha gett mig själv den här dagen. Kanske det mest välgörande på länge. Och det är ju ändå jullov så det vore nästan dumt att inte passa på.

ptfia-4

Mamma tog bilden ovan och skickade till Kim. Frugan i sitt esse.

Vad vill jag säga med detta då?

Plocka upp en bok och börja läsa. Och framförallt: Unna dig en dag att göra precis ingenting, eller skapa förutsättningarna för att kunna göra det snart.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Att läsa är verkligen magi! Tränar på att vara ledig nu dessa dagar (så gott det går) och då är böckernas världar underbara att dyka in i ?

  Clara, Bossbloggen 2016-12-28 21:55:50 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Hej Fia! Jag undrar hur du tänker och känner kring egentid? Hur ofta behöver du egen tid? Och vad betyder egen tid för dig? Är det när du är helt för dig själv eller är det när du och Kim är tillsammans? Hur gör du för att få tid för bara dig själv när du bor tillsammans med Kim? Förstår och respekterar han ditt behov av egen tid? Känns det någonsin svårt att säga till honom att du behöver vara för dig själv en stund, en kväll, en helg? Eller känner du inte så? Sen undrar jag också, anser du att du är introvert eller extrovert? Jag hittade en sida som beskriver skillnader mellan introverta och extroverta och tycker det är väldigt intressant! Kolla här: http://tothrive.se/personlighetstyper/ Man får bättre förståelse för både sig själv och andra 🙂

  Skulle bli superglad om du tog dig tid att svara! Jag själv är rätt så introvert av mig och har precis träffat en kille jag tycker mycket om och vill vara med. Samtidigt har jag mycket behov av egentid för att hinna bearbeta alla intryck. Jag har berättat det här för honom men tycker ändå balansen där är lite knepig, jag vill ju inte att han ska tro att jag inte vill vara med honom.

  S 2016-12-28 08:20:07
  Svara
PT-Fias webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger