Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MÖT SANNA NILSSON, DEL TVÅ!

Min klient Sanna berättar om sin hälsoresa. Läs första delen HÄR!

När GI och LCHF slog igenom hoppade jag på vagnen direkt och visst fungerade det. Ett tag. Men att hela tiden tänka på vad man får och INTE får äta gör att denna stress över vad som är rätt och fel, vad som ger bra resultat och vad som ”förstör” dagen inte försvinner. Jag har ibland funderat på varför jag alltid varit stressad för jag kände inte att det var jobb eller annat som tryckte på men har nu insett att det var just maten och träningen och alla dieter som stressade mig sönder och samman. Jag fick aldrig ro då jag alltid funderade på nästa måltid, nästa fika, hur jag skulle äta, om jag skulle stå emot det jag inte borde äta och ifall jag åt det, skulle det synas på vågen dagen efter…

2009 tog jag åter en soppkur och blev väldigt smal. 6 månader höll jag den vikten men mådde egentligen inte vidare bra då jag jämt och ständigt stressade över att vad jag skulle äta, vad jag inte skulle äta eller när jag försökte träna men inte orkade då jag inte fick i mig ngn näring eller energi. Ett konstant upp och ner och när jag började se att jag gick upp släppte jag taget och lät mig gå upp.

I november förra året hamnade jag av en slump på Fias blogg. Som ni alla säkert håller med om kan man inte låta bli att bli en trogen läsare direkt och jag började ifrågasätta allt jag gjort under dessa 12 år som jag bantat och jojoat hit och dit. Det sätt Fia förespråkade var egentligen alltid det man sökt, en normal livsstil med rätt mat och träning där man ibland kunde välja att äta sådant som man bör äta mindre av.

Torsdagen den 28 april detta året hade jag en väldigt dålig dag. I en av speglarna på jobbet hade jag sett mig själv och insett att detta håller inte. Jag var missnöjd med vikt och då höll jag på med en diet som hette Dukan-dieten som gick ut på att bara äta protein och inget annat. Jag var trött ända in i märgen på alla dessa dieter och misslyckande och stressandet över att aldrig komma dit jag ville. Jag kom ihåg att bara några dagar tidigare hade Fia utlyst på sin blogg att hon nu var sin egen och tog emot bloggläsare som klienter och jag tänkte i min dystra stund att detta kanske kunde vara ett sista försök ,.

,.. fortsättning följer.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Jättekul att få läsa on Sannas resa!

  Sara 2011-09-14 16:40:42
  Svara
 • Jag tror vi är många som känner igen sig i Sannas situation // K

  Svara
 • Hej! Jag har precis hittat hit till din blogg och har suttit och läst i över en timme nu. Mycket inspirerande! Jag blev lite nyfiken på en sak. Jag själv äter grekisk yoghurt med linfrön till frukost. Märkte att du äter turkisk yoghurt, därför undrar jag bara varför du väljer denna framför grekisk? Om man skulle göra detsamma?

  Ha en toppen eftermiddag och tack för en riktigt bra blogg!
  /Johanna

  Johanna 2011-09-14 14:17:23
  Svara
 • Kul att dina klienter delar med sig av sina erfarenheter och så.

  M 2011-09-14 14:10:02 http://traningpag.blogg.se
  Svara
 • Det här kunde lika gärna ha varit mina ord…

  Erica 2011-09-14 13:14:29
  Svara
PT-Fias webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman